Kynnet: Teko, Huolto Ym. - Viviane Lake Nail Studio

Go to content

Main menu:

Kynnet: Teko, Huolto Ym.

Palvelut & Tietoa > Kynnet

KYNNET: TEKO, HUOLTO YM.

Miten geelirakennekynnet tehdään
Geelirakennekynsien tekemisessä menee alkaen 2,5 tuntia. Aikaan vaikuttaa mm. asiakkaan luonnonkynsien kunto sekä kynsien koristelun valinta. Kynsien teko sisältää seuraavat vaiheet:

Vaihe 1 (kynsien valmistelu)
Desinfioin omat ja asiakkaan kädet ja kynnet . Kynnet viilataan muotoon ja pinnat karhennetaan kevyesti, jotta niihin tulee kestävä kiinnityspinta.

Vaihe 2 (luonnonkynsien pidennys joko tipeillä tai muoteilla)


Pidennys tipillä:  Omaa kynttä pidentävä tippi liimataan erittäin pitkäkestoisella liimalla luonnonkynteen kiinni. Tippi tasoitetaan luonnonkynnen tasolle, jolloin tippi ei erottaudu ja kynnet näyttävät samalta kuin luonnolliset kynnet. Pohjageeli levitetään kynsille siveltimellä ja kovetetaan UV-valossa. Kynnet muotoillaan sopivan mittaiseksi sekä haluttuun muotoon.


Pidennys muotilla:  Oman kynnenkärjen alle asetetaan muotti. Pohjageeli levitetään kynnelle sekä kynnen kärjen ohitse - muotin päälle. Geeli kovetetaan UV-valossa. Kynnet muotoillaan sopivan mittaiseksi sekä haluttuun muotoon.


Vaihe 3 (kynsienmaalaus  ja/tai  koristelu)
Kynnet "maalataan" asiakkaan haluamalla tavalla. Vaihtoehtoja ovat muun muassa ranskalainen maalaus (valkoinen tai muu väri), värigeeli koko kynnelle  (kynnet näyttävät lakatuilta) tai glitter koristelu. Kaikissa vaihtoehdoissa käytän UV-kovetteista geeliä. Jos asiakas valitsee lisäkoristelua kynsillensä, se useimmiten toteutetaan tässä vaiheessa.

Vaihe 4
Kynsiin saadaan kestävyyttä sekä kaunis muoto lisäämällä ns. "builder" kerros UV-valossa kovetettavaa geeliä.

Vaihe 5
Kynnet viimeistellään hiomalla / viilaamalle ne kauniin muotoiseksi. Tietyt koristelut, kuten timanttien kiinnitys, tehdään tässä vaiheessa jos asiakas on valinnut sellaisen koristelun. Viimeinen kiiltoa antava geelikerros levitetään kynsille siveltimellä ja kovetetaan UV-valossa.

Viviane Lake Nail Studio
ProNails

Pysyvyys

Geelirakennekynnet pysyvät yleensä hyvin. Siihen vaikuttaa työnlaatu, mutta myös asiakkaan oman luonnonkynnen kunto, harrastukset, ammatti, työ, terveydentila ja/tai sairaudet, mahdolliset lääkitykset sekä miten kynsiä kohdellaan. Vaikka rakennekynnet ovat vahvemmat kun luonnolliset kynnet, niitä ei saa kuitenkaan käyttää "työkaluina". Asiakas saa kynsien kotihoito-ohjeen kynsienlaiton yhteydessä.

Geelikynsien huolto ja huoltoväli

Huollon yhteydessä kynnet lyhennetään ja muotoillaan. Vanhat geelit poistetaan lähes kokonaan hiomalla, jolloin luonnonkynnen kasvuraja ei näy kun kynnet ovat huollettu. Uudet geelikerrokset laitetaan täyttäen koko kynnen alueen kynnenkärkeen saakka. Huollon yhteydessä voi valita erinäköiset kynnet kun edelliset olivat, esimerkiksi yksiväriset geelikynnet voi vaihtaa ranskalaisen manikyyrin tyylisiksi jne.

Rakennekynsien normaali huoltoväli on 3-4 viikkoa riippuen muun muassa asiakkaan kynsien kasvuvauhdista. Jos huoltoväli on liian pitkä, luonnonkynnen kasvaessa kynnen tyveen jää "tyhjä" alue ja rakennekynnen painopiste siirtyy väärään kohtaan. Näin ollen, kynnet saattavat irrota ja vahingoittaa luonnonkynttä.

Geelikynsien poisto

Rakennekynsiä ei ole suositeltavaa poistaa itse. Kynsien pois repiminen voi vaurioittaa luonnonkynttä jonka seurauksena ovat kivuliaat kynnet moneksi kuukaudeksi. Rakennekynsien poisto kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi. Paras tapa poistaa rakennekynnet on niiden "uloskasvattaminen". Tällöin geelikerros ohennetaan, kasvuraja häivytetään ja kynnet lyhennetään. Kynsiin laitetaan luonnonkynsiä vahvistava lakka (ProNails Activ Hardener), jonka asiakas saa mukaansa. Jatkossa asiakas voi lyhentää kynnet säännöllisesti itse. Niitä voi lakata, jotta kasvuraja peittyy. Rakennekynnen poiston jälkeen luonnonkynsi joka on ollut geelin alla saattaa olla hauraampi kuin ennen. Luonnon kynsi kasvaa saman vahvuisena kun ennen geelikynsien laittoa.

ProNails
 
 
 
 
 
 
 
 
Back to content | Back to main menu